AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Νοε 2013

Σεμινάριο για τον μουσικό αυτοσχεδιασμό την Τετάρτη 27/11


"Μουσικός Αυτοσχεδιασμός – μια βιωματική προσέγγιση για όλους" είναι ο τίτλος του σεμιναρίου που διοργανώνει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου από τις 6 έως τις 9 μ.μ. στον συνεδριακό χώρο Crystal Plex (Μαλαγάρι Σάμου) το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου.

Το αντικείμενο του σεμιναρίου
Το  σεμινάριο καταπιάνεται με τις απελευθερωτικές δυνάμεις της επί τόπου δημιουργίας, καθώς έχει σκοπό να εκμαιεύσει την "εσωτερική" μας μουσική και να την καταστήσει φορέα επικοινωνίας και αυτοέκφρασης με απώτερο σκοπό την αυθόρμητη δημιουργία ενός συλλογικού μουσικού έργου. Στο απρόβλεπτο αυτό ταξίδι αναζήτησης θα χρησιμοποιήσουμε τα εξής μουσικά εργαλεία: το σώμα (body percussion), την ανθρώπινη φωνή, μελωδικά και ρυθμικά κρουστά καθώς και διάφορα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν σαν κρουστά.

Η πορεία προς την πραγμάτωση ενός μουσικού έργου θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

1ο. Συζήτηση-διερεύνηση για τη φύση και τις χρήσεις του αυτοσχεδιασμού.

2ο. Ατομικός αυτοσχεδιασμός και εξερεύνηση δυνατοτήτων.
 
3ο. Μελωδικός αυτοσχεδιασμός σε ζεύγη ως διαδικασία επικοινωνίας.
 
4ο. Ομαδικός ρυθμικός αυτοσχεδιασμός (stomping).
 
5ο. Χρήση όλων των παραπάνω για τη δημιουργία ολοκληρωμένου μουσικού έργου.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή του σεμιναρίου

Ο Γιώργος Κουμαραδιός έχει σπουδάσει μουσικολογία, φιλοσοφία, φωνητική, πιάνο, όμποε και ανώτερα θεωρητικά. Συνέθεσε μουσική για θέατρο και έχει υπάρξει μέλος πολλών αθηναϊκών επαγγελματικών χορωδιών, όπως και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 2006 διδάσκει μουσική στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ τα τελευταία χρόνια, στη Σάμο, έχει ασχοληθεί με τη χορωδιακή διεύθυνση (Χορωδίες “Ηδύλη” Καρλοβάσου, “Bocca Chiusa”, Νεανική χορωδία “Λυκούργος” Πυθαγορείου).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα: 22730-28852 ή 6972230624 ή στείλτε email στο info@bioenersis.gr