AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Νοε 2013

Αύξηση 10 % στις αφίξεις τουριστών με κρουαζιερόπλοια στη Σάμο


Μπορεί οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στη Σάμο να σημείωσαν φέτος μείωση κατά περίπου 4  % σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο στο χώρο στον τουρισμού με κρουαζιερόπλοια η εικόνα είναι πολύ καλύτερη για το νησί μας. Φέτος σημειώθηκε αύξηση τόσο στον αριθμό των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων όσο και στον αριθμό των επιβατών που έφτασαν με τα πλοία αυτά στη Σάμο.

Οι προσεγγίσεις στη Σάμο αυξήθηκαν από 29 το 2012 σε 35 το 2013, ενώ οι αφίξεις επιβατών αυξήθηκαν από 37.374 σε 41.502, δηλαδή κατά περίπου 10 %.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ναυτιλιακό πράκτορα, Νίκο Κατρακάζο (By Ship Travel).

Σύμφωνα με τον κ. Κατρακάζο, η επιτυχία αυτή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν υπήρχε η ατυχία της μη προσέγγισης για 5 φορές, λόγω αδυναμίας, του πλοίου της Louis που θα οδηγούσε σε σχεδόν 50.000 αφίξεις επιβατών.

Για το 2014 το  πρόβλημα αυτό  πιθανότατα θα λυθεί, καθώς για αυτή τη χρονιά η εταιρεία αυτή προγραμμάτισε ήδη 9 προσεγγίσεις σε εβδομαδιαία βάση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με άλλο πλοίο, το Louis Cristal, το οποίο είναι κατάλληλο για τη μορφολογία του τουριστικού λιμανιού στο Βαθύ Σάμου.

Φωτογραφία: Πετρούλα Κουστένη