AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2013

Τα είπαν με τον Υπουργό για την ακτοπλοΐα


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε την Τρίτη η Επιτροπή Φορέων που συστήθηκε κατά την πρόσφατη σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών. Συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος.

Η Επιτροπή επεσήμανε στον Υπουργό πως με τις τελευταίες εξελίξεις με τα δρομολόγια των πλοίων, υποβαθμίζονται σημαντικά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Βόρειο Αιγαίο.

Του παρουσίασε, μάλιστα, αναλυτικά τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Περιφέρειας στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και στην ενδοεπικοινωνία τους.

Σε αυτή τη βάση συζητήθηκε με τον Υπουργό και το θέμα των επιδοτήσεων, η πλήρης εφαρμογή των συμβάσεων των άγονων γραμμών, αλλά και η άμεση επαναφορά των πλοίων που προβλέπονται σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Η Επιτροπή ζήτησε να δρομολογηθούν στο εξής σύγχρονα πλοία, για να μειωθεί ο χρόνος των ταξιδιών και να εξαλειφθούν και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συχνές βλάβες.

Ο Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των φορέων του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη δέσμευση ότι θα υπάρξει και νέα μεταξύ τους συνάντηση.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής δήλωσε:

"Τα προβλήματά μας εκτέθηκαν στον Υπουργό και θα παρουσιάσουμε και νέα συμπληρωματικά στοιχεία σύντομα. Πιστεύω ότι έγινε αντιληπτό ότι το πρόβλημα που προκύπτει πλέον είναι τεράστιο και ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε το οτιδήποτε αν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα τα δρομολόγια να είναι καθορισμένα όλο το χρόνο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού τόσο για το χειμώνα, όσο και για το καλοκαίρι.

Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση εξασφαλίσαμε κάποιες ικανοποιητικές λύσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ποιοτική ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα νησιά μας, που να σέβεται πραγματικά τους πολίτες και να εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες τους.

Η συμπόρευση των φορέων του Βορείου Αιγαίου προς αυτήν την κατεύθυνση και τον κοινό στόχο, δείχνει ότι όταν συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε κοινή συνισταμένη στις επιδιώξεις μας μακριά από οτιδήποτε άλλο μικροπολιτικό, μπορούμε να επιτύχουμε, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
".