AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2013

Η απεργιακή συγκέντρωση στη Σάμο

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, με τη συμμετοχή και του Π.Α.ΜΕ.

Τα σωματεία έδωσαν μαζικό "παρών" στην κινητοποίηση.

Αυτή ξεκίνησε με περικύκλωση των γραφείων της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων και κάλεσαν την Επιθεώρηση να παρέμβει άμεσα.

 
Ακολούθησε πορεία σε όλη την παραλιακή λεωφόρο και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Εκεί χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ηλίας Τσούτσιας, μέλος της διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, η Ευανθία Ματθαίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό και o Γιάννης Ανδρεάδης, μέλος της Επιτροπής Νέων του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου.
 
Την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου και μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ, η οποία τόνισε:

"Απεργούμε και βροντοφωνάζουμε: Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Δεν υπάρχουν "εθνικοί στόχοι". Υπάρχουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από τη μια μεριά και των μονοπωλίων από την άλλη. Ούτε μια στιγμή επανάπαυση. Αντίσταση και αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Να εμποδίσουμε τη νέα βαρβαρότητα. Όχι άλλα μέτρα σε βάρος του λαού. Κάτω η πολιτική των μονοπωλίων. Έξω από την ΕΕ και το ΔΝΤ".

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: 902.gr