AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Νοε 2013

Οι Τούρκοι μαθαίνουν τους χορούς της Σάμου!


Το έντονο ενδιαφέρον τους να μάθουν τους παραδοσιακούς χορούς της Σάμου επέδειξαν πρόσφατα τα μέλη του ενός τουρκικού πολιτιστικού συλλόγου από την πόλη Δίδυμα της Μικράς Ασίας.

Το ενδιαφέρον τους ξεκίνησε με την παρουσίαση των σαμιώτικων χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος" κατά τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ειρήνης στα Δίδυμα της Τουρκίας, όπου οι Σαμιώτες χορευτές εντυπωσίασαν τους Τούρκους.

Αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου "Dahot Didim", Ilyas Aydur, μαζί με τη χοροδιδάσκαλο, Belgin Ece Eskinat, να έρθουν στη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσουν σεμινάριο των παραδοσιακών χορών του νησιού μας υπό τη διδασκαλία της Ελένης Παντελούκα. Στόχος των Τούρκων ήταν να χορέψουν αυτούς τους χορούς στο ετήσιο φεστιβάλ τους και έτσι να παρουσιάσουν στο τουρκικό κοινό ένα μέρος από τη σαμιακή παράδοση.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και στις 31/10 έγινε παρουσίαση από τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος". Αφού οι δύο σύλλογοι αντάλλαξαν τοπικά προϊόντα μεταξύ τους, ανανέωσαν το ραντεβού τους με μια πρόσκληση που δέχτηκε ο "Λυκούργος" να συμμετάσχει  στο ετήσιο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την Άνοιξη του 2014 στα Δίδυμα της Τουρκίας. 

Ο σύλλογος του Πυθαγορείου τους ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλη αυτή τιμή αλλά και διαφήμιση που θα επέλθει στο νησί μας με την παρουσίαση και εκμάθηση της σαμιώτικης παράδοσης και κουλτούρας στους γείτονες μας.