AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαρ 2017

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σάμο


Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, οι Ομάδες ΟΓΕ Μαραθοκάμπου και Καρλοβάσου και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα διοργανώνουν από 8 έως 12 Μαρτίου εκδηλώσεις στη Σάμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γναίκας (8 Μαρτίου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των συλλόγων είναι το εξής:

→ Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου - Τετάρτη 8 Μαρτίου ώρα 6.00 μ.μ. Εργατικό Κέντρο, Ομιλία για τις 8 Μάρτη. Ομιλία από τον Ιωάννη Μυσιρλή ομότιμο καθηγητή της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Το φαινόμενο του εθισμού και οι επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και στην μετέπειτα γνωστική τους ικανότητα».
→ Ομάδα ΟΓΕ Καρλοβάσου - Παρασκευή 10 Μαρτίου ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα "Ίριδα". Ομιλία και προβολή ταινίας.
→ Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών - Σάββατο 11 Μαρτίου ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών. Ομιλία και προβολή ταινίας.
→ Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου - Κυριακή 12 Μαρτίου ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου. Ομιλία, απαγγελία ποιημάτων, προβολή ταινίας

 → Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ" - Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Παγώνδα.
Σύμφωνα με τους συλλόγους γυναικών του νησιού, "η 8 Μάρτη δεν είναι μια απλή μέρα γλεντιού και όλες τις μέρες να σκύβουμε το κεφάλι όπως παρουσιάζεται, αλλά μέρα σύμβολο για τον αγώνα της εργαζόμενης και της άνεργης της συνταξιούχου της αυτοαπασχολούμενης στη πόλη και στην ύπαιθρο, της νέας γυναίκας που βρίσκεται στην εκπαίδευση, της νέας μητέρας, της μετανάστριας. Για την απαλλαγή από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, την κατάκτηση της ισοτιμίας και χειραφέτησης των γυναικών". 

Οι σύλλογοι προσυπογράφουν την παρακάτω Διακήρυξη για τις 8 Μάρτη με τον γενικό τίτλο της φετινής πεντάμηνης καμπάνιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας "Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα". 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

8 Μάρτη 2017

"Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή στην εργασία και στη μητρότητα"
8η Μάρτη 1857

 Οι υφάντρες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης σηκώνουν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες!

8η Μάρτη 2017: Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να έχουμε σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ελεύθερο χρόνο, όπου η προστασία της μητρότητας και η στήριξη της λαϊκής οικογένειας δεν θα λογίζονται ως κόστος που περιορίζει τα κέρδη, αλλά ως κοινωνική ανάγκη που θα πρέπει να ικανοποιείται σε ανώτερο βαθμό. Θέλουμε και μπορούμε να συνδυάζουμε τη μητρότητα με την εργασία, με τον ελεύθερο δημιουργικό χρόνο για το παιδί μας, για τη συμμετοχή μας στη κοινωνική δράση. Όμως γνωρίζουμε ότι αυτό δεν λύνεται ατομικά. Εξαρτάται από τη δική μας απόφαση για αγωνιστική δράση.
Διεκδικούμε
√ Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων.
√ Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά (κατάργηση τροφείων παιδικών σταθμών, υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, για να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες). 
√ Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
√ Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. 
√Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες
√ Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ σε όλες τις γυναίκες από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
√  Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.
√ Aνθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και άμεση μεταφορά των προσφύγων, μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν. Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να συνοδεύεται από συνεχή πάλη κατά των επεμβάσεων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που έκαναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Τοπικά  διεκδικούμε:

*  Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του νησιού με μόνιμο προσωπικό. 
* Ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και με την ηπειρωτική Ελλάδα. 
* Πρόγραμμα αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία με παροχή δωρεάν μικρού γεύματος σε όλους τους μαθητές από το δήμο
* Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών με δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα.
* Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Έξω οι ιδιώτες από την Υγεία.
* Την κατασκευή ξενώνα ενηλίκων- κακοποιημένων γυναικών. 
* Κατασκευή κτιρίου για Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο στους Μυτιληνιούς.
* Αλλαγή του δικτύου ύδρευσης Μυτιληνιών και Μαραθοκάμπου
*Στελέχωση αγροτικού ιατρείου Μαραθοκάμπου με αγροτικό γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια. Η μόνιμη γιατρός να εφημερεύει στον Μαραθόκαμπο
* Παρουσία αγροτικού ιατρού στο Παγώνδα δύο τουλάχιστον και συγκεκριμένες ημέρες. 
  Κατασκευή αξιοπρεπούς αγροτικού ιατρείου στο Ηραίον σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το σχέδιο που έχει κατατεθεί στο Δήμο από το Σύλλογο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».
Στέγαση του νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου σε κατάλληλο κτήριο
* Συντήρηση της παιδικής χαράς Μαραθοκάμπου, κατασκευή νέων παιδικών χαρών στον Όρμο και Κάμπο, σύμφωνα με τις κατάλληλες προδιαγραφές, 
Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών Παγώνδα και Ηραίου.
* Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
* Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών κοινοτήτων με στεγνά προγράμματα, για την κοινωνική επανένταξη των χρηστών. Στηρίζουμε τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και του «Φάρου» στη Σάμο".

Advertisement