AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαρ 2017

Ποδηλασία brevet 200 km στις 13/5 στη Σάμο


Η λέσχη ποδηλασίας "Ble Cycling Club" διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου ένα brevet ποδηλασίας 200 km στη Σάμο με τίτλο "Η κούπα του Πυθαγόρα".

Brevet σημαίνει ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. 

Η εκκίνηση του brevet θα δοθεί στις 07:00 το πρωί από την πλατεία Καρλοβάσου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία στο Νέο Καρλόβασι στις 07.00 και θα ανηφορίσουμε -με το καλημέρα σας!- προς Αγίους θεοδωρους και Μαραθόκαμπο. Από εκεί μετά από λίγα πάνω κάτω θα φτάσουμε στους Δρακαίους όπου θα σφραγίσουμε τις καρτούλες μας στο πρώτο κοντρόλ.
Επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο μέχρι ενός σημείου και ξαναβγαίνουμε τελικά στον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση το χωριό μου, τον Πύργο (ότι κι αν έχετε ακούσει για τους Πυργιώτες......πιστέψτε το. .....χιούμορ).

Περνάμε περιφερειακά τον Πύργο και ανηφορίζουμε (πάλι) προς Σπαθαραίους όπου έχουμε το δεύτερο κοντρόλ. Μην χασομερήσετε πολύ εκεί, φορτώστε προμήθειες και αράξτε λίγο μετά στο παγκάκι με την καταπληκτική θέα στην Σαμιοπούλα (έχει πέσει ερωτική εξομολόγηση εκεί με το κιλό...). Αν δεν ξεχαστείτε εκεί συνεχίστε προς Παγώνδα και κατηφορίστε (επιτέλους  προς Ηραίον και στην συνέχεια προς Πυθαγόρειο (το πανέμορφο λιμάνι αξίζει μια επίσκεψη).
Μετά θα πάμε βόλτα στο Ποσειδώνιο, να δούμε και την Τουρκία απέναντι, όπου κι εκεί θα χρειαστεί να βγάλετε την κάρτα για το τρίτο κοντρόλ (θα μπορούσα να βάλω κρυφό εκεί αλλά δεν θέλω να "πιάσω" κανέναν να κλέβει εκεί, οπότε φανερό).
20 χιλιομετράκια μετά φτάνουμε στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ (Σάμος) όπου και έχουμε κοντρόλ (ξανά) στην πλατεία Πυθαγόρα. Παίρνουμε μια ανάσα και ξεκινάμε για τα τελευταία σαραντακάτι χιλιόμετρα, σχετικά εύκολα εκτός από πέντε χιλιομετράκια ανάβαση (δώρο για να μην ξεχνιόμαστε) προς το χωριό Βουρλιώτες.
  
Μόλις φτάσετε εκεί πάνω θεωρείστε ότι τελείωσαν τα "βάσανά" σας.
  
Πέμπτο και τελευταίο κοντρόλ στους Βουρλιώτες και πάμε για τερματισμό. 
Ανακεφαλαίωση:

200 απολαυστικά χιλιόμετρα σε ένα νησί με τοπία που θα σας μαγέψουν. Θα ποδηλατήσετε δίπλα στην θάλασσα αλλά και πολύ πάνω από αυτήν βλέποντας την από μακριά. Θα ανεβείτε βουνά, θα περάσετε από γραφικά χωριά και...αν είστε καλά παιδιά θα έχει και δώρο έκπληξη στο τέλος!

Εγγραφές
Οι εγγραφές θα γίνουν καταθέτοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ στο λογαριασμό της Ble Cycling Club στην Εθνική Τράπεζα από Δευτέρα 24 Απριλίου έως Παρασκευή 5 Μαΐου. Δεν θα χρειαστεί κάποια άλλη ενέργεια. Στην κατάθεση θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου σας. Παρακαλούμε όπως χρεώσεις λόγω μεταφοράς εμβάσματος από άλλη τράπεζα να μην επιβαρύνουν τη Λέσχη. Τα στοιχεία του λογαριασμού (αριθμός, ΙΒΑΝ, δικαιούχος) θα δημοσιευθούν εδώ πριν λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι εγγραφές.
  
Όσοι θα λάβετε πρώτη φορά μέρος σε brevet ΠΡΕΠΕΙ να έχετε αριθμό μητρώου (μάθετε πως εδώ) και, θερμή παράκληση, διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς (εδώ) για να μην έχουμε παρατράγουδα στην εκκίνηση.

Φώτα μπρος και πίσω και γιλέκο με ΦΑΡΔΙΕΣ ανακλαστικές λωρίδες και κράνος είναι απαραίτητα για να πάρει κανείς εκκίνηση κι ας ξέρει ότι θα τερματίσει μέρα. Και μια υπενθυμιση: Τα brevets είναι ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις".