AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαΐ 2015

"Ανατροπή": "Σπατάλη 18.450 ευρώ χωρίς ουσία..."


Για σπατάλη δημοσίου χρήματος, συνολικά 18.450 ευρώ, από τη δημοτική Αρχή κάνει λόγο ο δημοτικός συνδυασμός "Ανατροπή".

Όπως υποστηρίζει, "με εισήγηση του δημάρχου στις 30 Οκτωβρίου αποφάσισαν ο δήμος Σάμου να γίνει μέλος στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, με πρόεδρο τον κ. Πατούλη. Στις 2 Απριλίου αποφάσισαν να δώσουμε 18.450 ευρώ με απευθείας ανάθεση στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για να μας εκπονήσουν μελέτη σχετικά με τη δημιουργία προφίλ του δήμου Σάμου. Στις 12 Μαΐου ενέκριναν αναμόρφωση προϋπολογισμού, ώστε να πληρωθούν  τα 18.450 ευρώ.

Πόσο θα μας βοηθήσει αυτή η μελέτη; Πόσο χρειάζεται αυτή η μελέτη, όταν έχουμε τόσα καθημερινά και επικίνδυνα προβλήματα; Γιατί να σπαταλάνε δημόσιο χρήμα 18.450 ευρώ;

Και αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι ή μηχανήματα στον δήμο, να ενημερώσουμε ότι 18.450 ευρώ ισοδυναμούν με 18 πάγιες προκαταβολές τοπικών κοινοτήτων, ώστε οι πρόεδροι αυτών να τις χρησιμοποιήσουν για έκτακτες ανάγκες, επειδή το νησί μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη.

18.450 ευρώ ισοδυναμούν με περίπου 70 μεροκάματα σε επαγγελματία με κατάλληλα χωματουργικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, για άρση καταπτώσεων και διαμόρφωση των αγροτικών δρόμων.

18.450 ευρώ ισοδυναμούν με περίπου 350 μεροκάματα σε επαγγελματία με δικό του χορτοκοπτικό μηχάνημα, ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι από τα ξερά χόρτα".

"Τελικά οι υπεύθυνοι για την κάθε αρνητική συνέπεια του τόπου μας δεν είναι η κρίση, η έλλειψη χρηματικών πόρων ή η έλλειψη υπαλλήλων, αλλά υπεύθυνοι είναι αυτοί που έλεγαν ότι η Σάμος θα πάει μπροστά
", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η "Ανατροπή".