AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2015

Τουριστική προβολή και της Σάμου στην Κωνσταντινούπολη


Εκδήλωση προβολής και προώθησης της Σάμου και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη διοργάνωσε την Πέμπτη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) στην Πόλη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε την παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου καθώς επίσης και των συγκοινωνιακών συνδέσεων, συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας και διοργάνωση συναντήσεων επιχειρηματιών (Β2Β) από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.


Εκτός της Διευθύντριας του Γραφείου Ε.Ο.Τ Τουρκίας Μ. Ραχμανίδου, παρέστησαν ο  Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Β. Μαλιγκούδης, ο Ακόλουθος Τύπου, Γ. Αγγελετόπουλος, και η εκπρόσωπος της TURSAB κ. Berna Akar.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Ν. Κατρακάζος, η Διευθύντρια Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, Α. Πολιτάκη και το στέλεχος του τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Δ. Μενή.



Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Σάμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Μ. Αγγελόπουλο, καθώς και ο Δήμος Λέσβου εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Κ. Αστυρακάκη.

Στις επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) συμμετείχαν συνολικά 17 Tour operator από την Τουρκία και οι ακόλουθοι επαγγελματίες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Από τη Σάμο ο Δ. Χατζηανδρέου (Ξενοδοχείο "ΙΝΩ" και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου) και η Μ. Δροσινού (Samos Outdoors Travel), από τη Λέσβο ο Γ. Χαλδέζος (Οuzo Villas και πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου) και από τη Χίο ο B. Μπάλας (Masticulture - Δραστηριότητες Οικοτουρισμού) και η A. Σπανολιού (Sunrise Tours - Γραφείο Γενικού Τουρισμού και Sunrise Lines- Ναυτιλιακή Εταιρεία).
 
Την εκδήλωση κάλυψαν τα δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Τουρκίας, World Travel Chanel και NTV, ενώ συμμετείχαν και δημοσιογράφοι από τον όμιλο έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων Haber Turk, καθώς και η free-lancer δημοσιογράφος, Sevil Deniz, η οποία μαζί με άλλους δημοσιογράφους θα επισκεφθεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο διοργάνωσης press trip σε συνεργασία  με τον Ε.Ο.Τ Τουρκίας.


Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον των νησιών μας για την αγορά της Τουρκίας, στόχος της εκδήλωσης, πέραν της προβολής και της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γείτονα χώρα, ήταν να παράσχει επίσης το κατάλληλο υπόβαθρο για τη μελλοντική συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού.

Η εν λόγω δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού επετεύχθη η οργανωμένη προσέγγιση της αγοράς της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης διοργάνωσης με αρκετές συμμετοχές.


Μιχάλης Αγγελόπουλος: «Να δώσουμε στους κατοίκους της Πόλης το κίνητρο να γνωρίσουν τη φιλοξενία, τις ομορφιές και την ιστορία των νησιών μας»

«Η παρουσίαση των νησιών του Βόρειου Αιγαίου στην εμβληματική πόλη της Κωνσταντινούπολης αποτελεί μια εκδήλωση καλής γειτονίας και ταυτόχρονα έκφραση επιθυμίας να έρθουν πιο κοντά δύο χώρες με βαριά, και σε κάποιο βαθμό κοινή, ιστορική κληρονομιά» δήλωσε στους τούρκους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, που σημείωσε:

«Είμαστε γείτονες. Ο ρεαλισμός -δηλαδή το αμοιβαίο συμφέρον μας- λέει πως πρέπει να είμαστε και φίλοι. Ο τουρισμός είναι το κατ’ εξοχήν πεδίο που επιτρέπει την προσέγγιση, την αλληλοκατανόηση, την εξοικείωση. Η Κωνσταντινούπολη, ειδικά, δέχεται κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους είναι τακτικοί επισκέπτες-λάτρεις της Πόλης.

Από την άλλη, καλωσορίζουμε το σταθερά αυξανόμενο τουριστικό γεύμα από την Τουρκία προς τα νησιά μας. Είμαστε πρόθυμοι, έτοιμοι να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε, με στόχο να δώσουμε στους κατοίκους της Πόλης το κίνητρο να γνωρίσουν τη φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές και τον ιστορικό πλούτο των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η ιστορία είναι ένα ποτάμι που κουβαλά συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των λαών και των εθνών. Δεν μπορεί να απεμπολήσει κανείς την ιστορική μνήμη, που είναι στοιχείο ταυτότητας και αυτογνωσίας. Αλλά η οικονομία στον σύγχρονο κόσμο μας ενθαρρύνει τις διακρατικές και περιφερειακές συνεργασίες, τις αναπτυξιακές συμμαχίες, τη συνεργασία με στόχο την κοινή ευημερία. Επιτάσσει την αναζήτηση κοινών τόπων, και όχι την καλλιέργεια διαφορών.

Εύχομαι η εκδήλωση, η πρωτοβουλία αυτή, να αποτελέσει μια δυναμική γέφυρα ανάμεσα στην πόλη σας και τα νησιά μας. Και, παράλληλα, να βάλει ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο κράτη μας, με στόχο το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας»
.