AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαΐ 2015

Μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Πυθαγόρειο από 20/7 έως 10/10


Αυτό το καλοκαίρι ο υπερσύγχρονος εκθεσιακός χώρος Art Space Pythagorion στο Πυθαγόρειο της Σάμου θα φιλοξενήσει από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, την έκθεση μιας διεθνώς αναγνωρισμένης καλλιτέχνιδος.

Πρόκειται για ένα ακόμα ξεχωριστό εικαστικό γεγονός, σε συνέχεια των προηγούμενων εκθέσεων που παρουσιάστηκαν εκεί τα προηγούμενα χρόνια και των εκλεκτών καλεσμένων του Art Space.

Η φετινή καλεσμένη είναι η Aleksandra Domanovic και ανήκει στην γενιά του Διαδικτύου.

Η φετινή έκθεσή της στη Σάμο έχει τίτλο "Hotel Marina Lučica".

Η καλλιτέχνις γεννήθηκε το 1981 στο Νόβι Σαντ, της τέως Γιουγκοσλαβίας και σπούδασε αρχικά αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Lubiljana ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Πρόσφατα της απονεμήθηκε το βραβείο Ars Viva 2014/15.


Σύντομη παρουσίαση της έκθεσης της Aleksandra Domanovic

Το Διαδίκτυο αποτελεί το χώρο εργασίας της Aleksandra Domanovic. Τα έργα της πραγματεύονται ψηφιακές εικόνες οι οποίες επεξεργάζονται από την ίδια και δημιουργούν στη συνέχεια νέα αφηγηματικά πλαίσια. Η Domanovic δουλεύει με εικόνες και πληροφορίες. Eπεμβαίνοντας στο νόημα και τη διάταξή τους οδηγείται σε διαφορετικά πλαίσια και νέες ιστορικές συνθήκες. Τα έργα της δημιουργούν ιδιόμορφα συστήματα ταξινόμησης και συνειρμικές αλληλουχίες που μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικές ιστορίες της καλλιτέχνιδος αλλά και θέματα που αφορούν γεωπολιτικές συγκρούσεις ή την εμφάνιση του διαδικτύου. Τέλος, γίνεται αναφορά στον υποβαθμισμένο ή περιορισμένο ρόλο των γυναικών στον τομέα των τεχνολογικών καινοτομιών.

Τα έργα της Aleksandra Domanovic έχουν εκτεθεί διεθνώς σε πολυάριθμες εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών και ομαδικών εκθέσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα: στο Kunstverein Hildesheim, στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Γλασκόβης, στο Art Basel Miami Beach, στο Frieze της Νέας Υόρκης, στο Κunstlerhaus Bethanien του Βερολίνου, στην Kunsthalle της Βασιλείας, στην P 74 Lubiljana, στο Passerelle Centre dárt contemporain της Βρέστης, στο SPACE του Λονδίνου, στη Μπιενάλε της Σαγκάης, στην Kunsthalle του Αμβούργου, στο Νέο Μουσείο της Νέας Υόρκης, στην Kunsthalle της Βιέννης, στην Kunsthalle του Duesseldorf και στο Δυτικό Μέτωπο του Βανκούβερ.

Για χρηστικές πληροφορίες σχετικά με την έκθεση επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.


For more info about the exhibition in English click here.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας έναρξης θα περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις γύρω από το έργο της καλλιτέχνιδος καθώς επίσης και για σχετικά κοινωνικο-πολιτικά θέματα. Λεπτομερείς πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

Πηγή: CultureNow.gr