AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συμβολική κατάληψη στο «Νήσος Μύκονος»

Φωτογραφίες: samosnewsworld

Κατάληψη στον καταπέλτη του «Νήσος Μύκονος» έκαναν για 15 λεπτά το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι του Καρλοβάσου μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του ΠΑΜΕ, από κοινού με τους 47 απλήρωτους, εδώ και σχεδόν 10 μήνες, ναυτεργάτες του «Μυτιλήνη», οι οποίοι είναι από τις 19 Φεβρουαρίου σε επίσχεση εργασίας.

Διαμαρτυρήθηκαν για το αδιέξοδο αυτό με το παροπλισμένο και λόγω βλάβης από τις 5 Φεβρουαρίου πλοίο της ΝΕΛ και ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς, τον βουλευτή Σάμου και το υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει επιτέλους λύση στο πολύμηνο αυτό πρόβλημα.

Από το «Μυτιλήνη» έγινε πορεία προς το κεντρικό τμήμα του λιμανιού όπου θα έδενε το «Νήσος Μύκονος».

Με την άφιξη του πλοίου οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν ανακοίνωση (Εργατικού Κέντρου και ναυτεργατών) στους ταξιδιώτες, ενώ οι ναυτεργάτες του «Μυτιλήνη» τη μοίραζαν σε διάφορα πόστα του «Νήσος Μύκονος» και όλοι μαζί στάθηκαν στη μπουκαπόρτα του πλοίου, κρατώντας συμβολικά το πλοίο για να μην αποπλεύσει.
           
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΕΛ δεν εφοδιάζει πλέον με καύσιμα το πλοίο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτρισμός και εξαερισμός και να μην έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν μέσα στο πλοίο οι ναυτικοί, που δεν έχουν και τρόφιμα στη διάθεσή τους.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε ο Φώτης Ζανέτης για το samosnewsworld.