AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι Σαμιώτες μαθαίνουν τους χορούς της Κρήτης!


Στους ρυθμούς της Κρήτης χόρεψε για δύο ημέρες η Σάμος, με τη βοήθεια του Λαογραφικού Ομίλου Ηρακλείου "Παπαδόκωστας"!

Μέλη του κρητικού ομίλου, με πρωτεργάτη τον Κώστα Παπαδάκη, βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά στη Σάμο.

Ο Κώστας Παπαδάκης παρουσίασε τους χορούς της Κρήτης, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε χορευτικές τεχνικές.
Η δράση έλαβε χώρα την πρώτη ημέρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων και τη δεύτερη ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών, όπου την παρακολούθησαν πλήθος χορευτών από πολλούς συλλόγους της Σάμου, καθώς και οι δασκάλες χορού Άννα Μαυρίκη και Αγγελική Κουλούρη, με σκοπό όλοι να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τους Κρητικούς χορούς.

Οι οικοδεσπότες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων "Ο Ίμβρασσος" και του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών, υποδέχθηκαν θερμά τον κύριο Παπαδάκη και τους χορευτές με υπέροχους μπουφέδες, δημιουργώντας ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα.

Η δράση αυτή συνδιοργανώθηκε μετά από πρόταση του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων, προς τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ).

Ο Κώστας Παπαδάκης, κλείνοντας την εισήγησή του ευχαρίστησε θερμά τους δύο συλλόγους και τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενώ συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την επιλογή τους να επιμορφωθούν στους Κρητικούς χορούς. Στο τέλος δώρισε στον Αντιπρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου, Μάκη Ευαγγέλου, το προσωπικό του σαρίκι το οποίο φορούσε όλα αυτά τα χρόνια που χορεύει.

Δείτε φωτογραφίες από τα σεμινάρια κρητικών χορών στη Σάμο!












Το Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τον Κώστα Παπαδάκη για το ταξίδι του στη Σάμο και την εξαιρετική εισήγηση του, τους δύο συλλόγους για τη φιλοξενία που προσέφεραν, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για τον χρόνο που αφιέρωσαν σε αυτή τη δράση.