AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2015

Στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και πανυγειονομική απεργία και στη Σάμο στις 20/5


Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, για μαζική συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 20 Μαΐου, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, απευθύνει το τοπικό τμήμα της. Την ίδια ημέρα θα γίνει και 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, με τη συμμετοχή του τοπικού Εργατικού Κέντρου, των Λαϊκών Επιτροπών και των συνταξιούχων του νησιού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, "τα προβλήματα στον χώρο της υγείας-πρόνοιας, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στο Ε.Κ.Α.Β είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς, οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που ανέρχονται στις 20.000.

Οι ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά και εξοπλισμό μεγαλώνουν, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συνεχώς υποβαθμίζονται και εμείς καλούμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες κ.α., την ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι, φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν υγεία αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα και όλοι μαζί απαιτούμε:

* Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ.

* Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία.

* Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

* Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου, του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, του Π.Ε.Δ.Υ και όλων των αγροτικών-περιφερικών ιατρείων στο νησί μας.

* Άμεση στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β με μόνιμο ειδικευμένο, προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να καλύπτονται άμεσα και με ασφάλεια οι ανάγκες του Σαμιακού λαού
".