AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2015

"Samos: Μνήμες μιας Πατρίδας" - Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα

 

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις "Μίλητος" το φωτογραφικό λεύκωμα του Σαμιώτη φωτογράφου, Χρυσόστομου Γαλαθρή με τίτλο "Samos: Μνήμες μιας Πατρίδας - Memories of a Homeland".
 

Το λεύκωμα είναι δίγλωσσο (ελληνικά / αγγλικά) και έχει 94 σελίδες διαστάσεων 23x26 cm.

Διατίθεται, μεταξύ άλλων, από μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, όπως (Ελευθερουδάκη, Παπασωτηρίου, Public) και διαδικτυακά, μέσω πολλών ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων.

Δείτε τι λέει ο φωτογράφος για το νέο του λεύκωμα και το πρόσφατο φωτογραφικό πρότζεκτ "142":

"Η έμπνευση για την δουλειά που παρουσιάζω μέσα από αυτό το λεύκωμα γεννήθηκε μέσα από προσωπικά βιώματα. Ζώντας σε μια πόλη με παρόντα και έντονα τα σημάδια του ακμαίου παρελθόντος, παρατηρούσα από παιδί δεκάδες παλιά αρχοντικά και βυρσοδεψεία σε παρακμή, έτοιμα να καταρρεύσουν και να πάρουν μαζί τους τις αναμνήσεις και τις ιστορίες τους. 

Με αυτό το υλικό, άψυχο και έμψυχο, προσπάθησα να αποτυπώσω, να αναπλάσω σκηνές από ένα παρελθόν που έχει σαφείς αναφορές στην περίοδο της ακμής της πόλης μου. Άνθρωποι από το χθες παρουσιάζονται ζωντανοί, άφθαρτοι, σχεδόν αθάνατοι, περισσότερο μνήμες παρά σάρκα, μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης. Το μήνυμα που θέλω να επικοινωνήσω είναι η επιμονή της μνήμης να επανέρχεται σε πείσμα του χρόνου, της φθοράς και της παρακμής.

Ο τίτλος που έδωσα στην έκθεση φωτογραφίας "142" (στο φωτογραφικό υλικό αυτής της έκθεσης στην βασίζεται το λεύκωμα) αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ατόμων που φωτογραφήθηκαν: φίλοι, γνωστοί, κάτοικοι της πόλης οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το θέμα και δέχτηκαν να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση του οράματος μου.

Η έκθεση "142" παρουσιάστηκε σε ένα χαρακτηριστικό κτήριο της τότε ακμάζουσας βιομηχανικής ζώνης, το Βυρσοδεψείο Ταλαμπέκου από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου 2014 στο Καρλόβασι της Σάμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Μαριλένα Ιγγλέση για την πολύτιμη χορηγία της, τους συνεργάτες μου (Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιώργο Μαργαρώνη, Έρη Ρίτσου) για την πολύτιμη βοήθειά τους, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα καταστήματα του Καρλοβάσου που απλόχερα έδωσαν ρούχα, υλικά, τους 142 κομπάρσους μου καθώς και όλους τους φίλους και γνωστούς που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στο πρότζεκτ "142"
".

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που περιέχονται στο λεύκωμα!