AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2015

"Ανατροπή": "Το καλοκαίρι έφτασε. Είμαστε άραγε έτοιμοι;"


Απολογισμό έναν χρόνο μετά την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών κάνει ο συνδυασμός "Ανατροπή". Εν όψει καλοκαιριού, θέτει και ερωτήματα για την ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με την "Ανατροπή", "κάθε δημότης θα περίμενε η δημοτική Αρχή που έχει αναλάβει να έχει βρει τον δρόμο της. Να έχει πρόγραμμα και να πάει η Σάμος μπροστά. Να έχει οργανωθεί και να μην παρακαλάει ο δημότης για τα απλά πράγματα, για τα αυτονόητα, που μάλλον για κάποιους είναι ακόμα επιστήμη.

Ενώ διανύουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο της Άνοιξης και είμαστε λίγες μέρες προ του Ιουνίου, ήδη έχουν εμφανιστεί πολλοί τουρίστες και ήδη πολλοί Σαμιώτες ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και πολλοί αγρότες ασχολούνται εντατικά με διάφορες εκμεταλλεύσεις, αλλά και με την αμπελουργία. Από την άλλη, η φύση είναι στο απόγειό της και ήδη έχουν ξεσπάσει και οι πρώτες φωτιές, άλλες μικρές, άλλες όχι, αλλά πάντα καταστροφικές.

Και το ερώτημα είναι αν είμαστε προετοιμασμένοι για όλα αυτά. Είναι καθαρισμένες όλες οι παραλίες, είναι ευπρεπισμένα όλα τα χωριά, το νησί μας λάμπει ή όχι; Είναι όλοι οι αγροτικοί δρόμοι προσπελάσιμοι και καθαροί;

Αν δεν είναι, για άλλη μια φορά κάποιοι παίζουν με αυτούς που θέλουν το νησί μας να είναι τουριστικός προορισμός και να υπάρχει απασχόληση, και κάποιοι παίζουν με τον ιδρώτα των γεωργών, των αμπελουργών, που πρέπει να μπορούν να εργαστούν στα χωράφια τους.

Επίσης, αν οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, χτυπάει και ο κώδωνας του κινδύνου, και σε περίπτωση φωτιάς δύσκολα θα επιτύχει το έργο μιας άμεσης πυρόσβεσης".

"Αν όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχουν διευθετηθεί, φαίνεται ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός, και έτσι η Σάμος δεν μπορεί να πάει μπροστά",
διαπιστώνει η "Ανατροπή".