AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαΐ 2015

Δύο πανελλήνια βραβεία για το Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου!


Και μαθητές από τη Σάμο βραβεύτηκαν τη Δευτέρα στην κεντρική αίθουσα του υπουργείου Παιδείας, ως διακριθέντες στο πλαίσιο του 5ου  πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους με τίτλο "Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία".

Συγκεκριμένα, μεταξύ των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαγωνίστηκαν, το Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου απέσπασε δύο βραβεία για την ταινία "Η Πρώτη Αγάπη": το 3ο στην κατηγορία "Μυθοπλασία" και το 2ο στην κατηγορία "Εξώφυλλα DVD", που απονεμήθηκε ισότιμα και στους μαθητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Α΄ Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθήνας.

Ο εν λόγω διαγωνισμός οργανώθηκε  από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Δημόσια Τηλεόραση Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν "Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία" και συμμετείχαν 160 ταινίες τις οποίες οι μαθητές υπογράφουν ως δημιουργοί σκηνοθέτες σεναριογράφοι μουσικοί και ηθοποιοί.

"Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, είτε βραβεύτηκαν είτε όχι. Σήμερα είναι παρόν εδώ το μέλλον της Ελλάδας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τα πράγματα καλύτερα για όλους μας", είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης-βράβευσης.

Οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν από τους ιστότοπους της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους "Η Πρώτη Αγάπη", την οποία παρήγαγαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων Σάμου.

Για να την δείτε κάντε κλικ στο παρακάτω στιγμιότυπο!

http://my-samos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_875.html