AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαΐ 2015

Συζητούνται στο Σ.Α.Σ. τα θερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Σάμου


Στο μέσον η Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. την Τρίτη στον Πειραιά

Το παρών στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), στον Πειραιά, έδωσε το πρωί της Τρίτης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με την έγκριση δρομολόγησης των πλοίων "Νήσος Μύκονος", "Νήσος Ρόδος" και "Αριάδνη" στη γραμμή (και) της Σάμου κατά τη θερινή περίοδο.

Η κ. Καλογήρου υποστήριξε ότι η (τυπική) απόφαση έγκρισης των δρομολογίων πρέπει να υπογραφεί άμεσα από τον υπουργό Ναυτιλίας, ώστε να καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του συστήματος κρατήσεων και να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημιά στον τουρισμό των νησιών από τη μη ύπαρξη διαθέσιμων δρομολογίων για την καλοκαιρινή σεζόν.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια έχουν γίνει ομόφωνα δεκτά σε πρόσφατη πολυπληθή σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, παρουσία του βουλευτή, του συνόλου των αιρετών από όλα τα νησιά της Ενότητας, αλλά και των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, από τη στιγμή που με τα αιτούμενα δρομολόγια εξασφαλίζονται:

- Η κάλυψη όλων των λιμανιών με μεγάλο αριθμό δρομολογίων -πέραν κάθε προσδοκίας- και με πλοία πρώτης κατηγορίας, μεγάλης ταχύτητας και χωρητικότητας.

- Το Βαθύ συνδέεται 5 φορές με τον Πειραιά, το Καρλόβασι 4 φορές, ο Άγιος Κήρυκος 5 φορές, ο Εύδηλος 6 φορές και οι Φούρνοι 3 φορές με το "Νήσος Μύκονος".

- Τα νησιά συνδέονται με Μύκονο-Σύρο-Πάρο-Νάξο και κατ' επέκταση και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

- Για πρώτη φορά συνδέονται η Ικαρία και η Σάμος με μεγάλο οχηματαγωγό πλοίο ("Νήσος Ρόδος") με την Πάτμο και κατ' επέκταση το Βόρειο Αιγαίο με το Νότιο.

- Για πρώτη φορά η γραμμή Ικαρία-Σάμος-Χίος-Λέσβος-Λήμνος-Καβάλα εξυπηρετείται με τρία πλοία που είναι ίσως τα καλύτερα ελληνικά ακτοπλοϊκά πλοία ("Αριάδνη", "Blue STAR1", "Νήσος Ρόδος").

* Δείτε τα δρομολόγια του "Νήσος Μύκονος".


* Δείτε τα δρομολόγια των "Αριάδνη" και "Νήσος Ρόδος".

* Τα δρομολόγια του "Blue Star 1" θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του My Samos Blog, από τις 16 Ιουνίου το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη στις 13:00 από Πειραιά (απευθείας) για Καρλόβασι-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα, ενώ κάθε Τετάρτη θα ξεκινά στις 11.45 από Καβάλα για την επιστροφή του στον Πειραιά μέσω Καρλοβάσου.