AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο σχολικός σκακιστικός αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου ο "1ος Σχολικός Αγώνας Επίδειξης Σιμουλτανέ"*, στο Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, με διοργανωτή τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου "Μέλισσος".

Πήραν μέρος 20 μαθητές από διάφορα σχολεία του νησιού, Γυμνάσια και Λύκεια, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Οι δέκα μαθητές της πρώτης ομάδας αντιμετώπισαν ταυτόχρονα, σε διαφορετική σκακιέρα ο καθένας, τον μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σκακιστή του - φετινού πρωταθλητή Αιγαίου - Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας "Ιωάννης Τζελεπής", Χρήστο Γιαλιά.

Οι υπόλοιποι δέκα μαθητές έπαιξαν με τον φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σκακιστή του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου "Μέλισσος",  Σταμάτη Χασιώτη.

Σ' έναν αγώνα που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 19 ½ - ½ υπέρ των σκακιστών, ενώ ο μισός βαθμός για τους μαθητές προήλθε από την ισοπαλία που απέσπασε ο μαθητής του ΓΕ.Λ Σάμου Ηρακλής Τσεσμελής από τον Χρήστο Γιαλιά.

Ο "Μέλισσος" ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου Βαγγέλη Τσεσμελή που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την οργάνωση ενός τέτοιου αγώνα στο Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου, όπου υλοποιείται σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα, καθώς και τους σκακιστές Χρήστο Γιαλιά και Σταμάτη Χασιώτη που δέχτηκαν να παίξουν στον σχολικό αγώνα επίδειξης. Παράλληλα, συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον αγώνα επίδειξης.

* Σιμουλτανέ είναι ο αγώνας κατά τον οποίο ένας έμπειρος σκακιστής παίζει ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους. 

Δείτε τώρα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον σκακιστικό αυτό αγώνα!