AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαΐ 2015

"Θα μείνουν στον δρόμο τα παιδιά με αναπηρία στη Σάμο;"


Επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Δ. Δημητρίου, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α), σχετικά με κτίριο της Εταιρείας που μέχρι πρόσφατα στέγαζε δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρία στη Σάμο.

Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου "Η Μέλισσα" και αφορά στη στέγασή του σε ένα κτίριο που του παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σάμου.

Σύμφωνα με την Ε.Σ.Α.με.Α, το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, είχε παραχωρηθεί στον Δήμο για τη στέγαση παιδικής βιβλιοθήκης, χωρίς όμως ποτέ να λειτουργήσει. Ο Δήμος το παραχώρησε στη "Μέλισσα" προκειμένου να δημιουργηθούν και λειτουργήσουν εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία φροντίδας και υποστήριξης ατόμων με βαριές αναπηρίες μέσω κρατικών δομών.

"Τα μέλη του συλλόγου προσάρμοσαν το κτίριο με εθελοντική εργασία και προσωπικές δαπάνες των γονέων, προκειμένου να λειτουργήσει η παιδική βιβλιοθήκη, αλλά να δοθεί και η ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία να συμμετέχουν στα προγράμματα λογοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης, ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά., υπηρεσίες πολύ σημαντικές τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, όσο και για τις οικογένειές τους, διότι συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους, οι οποίες σήμερα πιο πολύ από ποτέ κινδυνεύουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στις 14.05.2015 όμως, οι υπηρεσίες της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ζήτησαν το κτίριο από τον Δήμο, για παραβίαση των όρων παραχώρησης, αφήνοντας χωρίς στέγη τον Σύλλογο και τα παιδιά με αναπηρία και χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για να βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή τους
" αναφέρει η Ε.Σ.Α.με.Α.

Ζητά την άμεση παρέμβαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ώστε ο σύλλογος "Μέλισσα" να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά με αναπηρία, σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχες προνοιακές δομές.