AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι σαμιώτικοι χοροί στη Θεσσαλονίκη!


Περισσότεροι από πενήντα χορευτές και ο χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ) Σάκης Παληογιάννης υποδέχτηκαν την Τετάρτη 20 Μαΐου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης τον αντιπρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) Μάκη Ευαγγέλου.

Ο Σαμιώτης εκπαιδευτικός αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Παληογιάννη να παρευρεθεί σε μία από τις πρόβες του τμήματος παραστάσεων του Χ.Ο.Θ και για περισσότερες από δυόμιση ώρες πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη εισήγηση για τους σαμιώτικους χορούς.

Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν χοροί όπως ο "Πλατανιώτικος", ο "Νυφιάτικος", η Σούστα Σάμου, ο "Καραβάς" και άλλοι, με σκοπό το τμήμα παραστάσεων του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης να τους παρουσιάσει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, τελευταία ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων με τις τελικές παραστάσεις του Χ.Ο.Θ. 

Η συνεργασία αυτή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) με τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ), αποτελεί την αφετηρία για τη συνεργασία του σαμιώτικου ομίλου με χορευτικούς ομίλους σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θεωρείται πολύ σημαντικό το γεγονός ένας καταξιωμένος Χορευτικός Όμιλος, όπως ο ΧΟΘ, να έχει επιλέξει να παρουσιάσει τους σαμιώτικους χορούς, σε μία τόσο μεγάλη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης.

Επίσης να σημειωθεί ότι ο Χ.Ο.Θ έχει παράρτημα στο Graz της Αυστρίας, που σημαίνει ότι οι Σαμιώτικοι χοροί θα ταξιδέψουν για μία ακόμη φορά στην Ευρώπη.

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες των σαμιώτικων χορών στη Θεσσαλονίκη! 








Το Δ.Σ του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τον κ. Παληογιάννη για την επιλογή ως εισηγητή του αντιπροέδρου του ομίλου, Μάκη Ευαγγέλου καθώς και για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν στη Θεσσαλονίκη.

Συγχαίρει επίσης τον κ. Ευαγγέλου για την επιλογή του να ταξιδέψει εθελοντικά ως τη συμπρωτεύουσα, με σκοπό να προβάλει για μία ακόμη φορά τη Σαμιώτικη παράδοση και τους χορούς μας.

Τέλος, εύχεται καλή επιτυχία στις παραστάσεις του Χ.Ο.Θ, Πέμπτη 11 με Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού της Καλαμαριάς.