AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2015

Δικογραφία για ρατσιστικό σχόλιο σε βίντεο διάσωσης μεταναστών στη Σάμο


Σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (YouTube) με θέμα τη διάσωση μεταναστών στη Σάμο ανέγραψε, με ψευδώνυμο, ρατσιστικό σχόλιο χρήστης του Διαδικτύου. Τον εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης, η οποία και ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Από αυτήν εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατ' εφαρμογή σχετικών γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για παράβαση του νόμου σχετικά με την "Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου".

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, και προέκυψε η σύνδεση μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίμαχη ανάρτηση, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο χρήστης του σχολίου αυτού.

Το πρωί της Τρίτης, σε έρευνα στο σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.


Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.