AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι χοροί της Σάμου στη Γερμανία!


Πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στη μουσικοχορευτική παράδοση της Σάμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο  στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ομάδα Ελλήνων της Γερμανίας, και ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) παραβρέθηκε, χάρη στην προσωπική πρόσκληση που έγινε στον Αντιπρόεδρο του ομίλου, Μάκη Ευαγγέλου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν Έλληνες μου μένουν μόνιμα στο Ανόβερο αλλά και σε γειτονικές πόλεις, καθώς και Γερμανοί που αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας.
 
Ο Μάκης Ευαγγέλου, με την βοήθεια του προέδρου του Χορευτικός Όμιλος Σάμου, Φίλιππου Πυργιώτη, παρουσίασαν στοιχεία της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, σε μία εκδήλωση που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, δωρίστηκαν φυλλάδια που προβάλλουν τις ομορφιές των νησιών μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν και Ελληνικά εδέσματα. Από τη διήμερη αυτή γιορτή, δεν έλειπε το ελληνικό ούζο και κρασί.
 
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση με σαμιώτικους χορούς στο Ανόβερο της Γερμανίας:












Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ), στο πλαίσιο αυτής της ελληνικής αποστολής, έκανε στάση σε δύο ακόμη σταθμούς. Τη Ζυρίχη της Ελβετίας, και το Μόναχο της Γερμανίας, όπου οι δύο εκπρόσωποί του συναντήθηκαν με μέλη και φίλους του ομίλου, στο πλαίσιο προγραμματισμού επόμενων δράσεων στο εξωτερικό.

 
Οι άνθρωποι του Χορευτικού Ομίλου Σάμου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την κ. Καλλιόπη Φιλίππου, "για την υπέροχη υποδοχή και φιλοξενία που παρείχε στα μέλη τους Ομίλου μας, αλλά και για την άριστη διοργάνωση που σκοπό είχε να προβάλει τα νησιά του νομού μας".