AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαΐ 2015

Γ. Κυριαζής σε Δ.Ε.Η: "Όχι σε αιφνιδιαστικές διακοπές ρεύματος σε επιχειρήσεις"


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δ.Ε.Η Εμμανουήλ Παναγιωτάκη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής, με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδοτήσεων σε επιχειρήσεις του Νομού. Την κοινοποίησε και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πιο αναλυτικά, απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της Δ.Ε.Η, ο κ. Κυριαζής κάνει λόγο για "μονομερείς, καταχρηστικές και σε πολλές των περιπτώσεων εκβιαστικές πρακτικές που εφαρμόζουν κάποια διευθυντικά στελέχη σας, όπου από θέση προφανούς ισχύος και υπό την απειλή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλουν δυσβάστακτους όρους διευθέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, "επειδή η πλειοψηφία των διευθετούμενων οφειλών των επιχειρήσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί λόγω του εξωπραγματικού ποσοτικά και χρονικά επιβαλλόμενου δοσολογίου, οι Υπηρεσίες σας προβαίνουν σε αιφνιδιαστικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον σε όσες επιχειρήσεις υφίστανται το μέτρο της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και κατορθώνουν να εξοφλήσουν ή διευθετήσουν τις οφειλές τους, η επανασύνδεση καθυστερεί επί ώρες, καθυστέρηση όμως που προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά.

Θεωρούμε αθέμιτη, παράνομη και καταχρηστική την παραπάνω συμπεριφορά που επιδεικνύουν στην ακριτική Σάμο κάποια διευθυντικά στελέχη της επιχειρήσεώς σας σε βάρος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν είναι γνωστό σε όλους το δυσμενές οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Θεωρούμε επίσης ότι η πρακτική αυτή είναι αντίθετη στο πνεύμα της νέας πολιτικής του Υπουργείου και του Δ.Σ της Δ.Ε.Η να διευκολύνονται οι υγιείς επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με όρους πραγματικής διευκόλυνσης εξόφλησης και όχι με όρους στραγγαλισμού των επιχειρήσεων
", αναφέρει ο Γιώργος Κυριαζής.

Ζητά από τον κ. Παναγιωτάκη να παρέμβει και να συστήσει στους αρμόδιους διευθυντές "να επιδεικνύουν ευλυγισία και ρεαλισμό" στις διευκολύνσεις εξοφλήσεως των ληξιπρόθεσμων οφειλών υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τη Δ.Ε.Η".

Όπως υποστηρίζει, "με τον τρόπο αυτό και η Επιχείρησή σας θα εισπράξει τις οφειλές της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την θετική συμβολή τους στην παραγωγή εθνικού προϊόντος και στην απορρόφηση της ανεργίας".