AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2015

Επιμορφωτική συνάντηση 20 πολιτιστικών φορέων στη Σάμο


Την 1η επιμορφωτική συνάντηση του πιλοτικού προγράμματος με τίτλο "Οργάνωση και Ανάπτυξη Πολιτιστικών Φορέων" διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου.

Τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν 20 πολιτιστικοί φορείς και 33 μέλη της διοίκησής τους, χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, τονίζοντας τη βαρύτητα που έχει η ενεργός συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού των φορέων του πολιτισμού στην ανάπτυξη των νησιών μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Φωτεινή Θαλασσινού, αναφερόμενη στους στόχους και τις επιδιώξεις του προγράμματος, επισήμανε τη σημαντικότητα χάραξης κοινής στρατηγικής για τον τομέα του πολιτισμού, που επιδιώκεται ως αποτέλεσμα της εύρυθμης λειτουργίας και αγαστής συνεργασίας των πολιτιστικών φορέων, για την ανάδειξη της παράδοσής μας και τη δημιουργία σύγχρονου πολιτισμού.

Το πρόγραμμα υλοποίησε ο σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης τουριστικών-πολιτιστικών πόρων, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, τον οποίο η κ. Θαλασσινού ευχαρίστησε για την εθελοντική συνεργασία του και τη συνδρομή του στην προσπάθεια αυτή.

Στη συνάντηση έγινε το πρώτο βήμα για την γνωριμία των συμμετεχόντων, παρουσιάστηκαν η δράση και οι στόχοι τους, η οργάνωση και λειτουργία τους.


Παρόμοιες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Χίου το αμέσως προσεχές διάστημα.