AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2015

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου επιδοτεί αγροτικό γιατρό για την Καλλιθέα Σάμου


Κίνητρα για την κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων σε μικρά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές δίνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά και την Καλλιθέα της Σάμου.

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε απαντητική επιστολή στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια σε σχέση με τις προκηρυσσόμενες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια που αξιοποιεί τη σχετική δυνατότητα που της παρέχει ο Νόμος, με στόχο τα νησιά της να αποτελέσουν επιλογή για τους γιατρούς και να γίνει πράξη η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να παρέχει δωρεάν σίτιση ή/και στέγαση ανερχόμενη σε ποσό έως 500 ευρώ τον μήνα, για όλο το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ο ιατρός στο νησί.

Συγκεκριμένα επιδοτεί γιατρούς για τις θέσεις αγροτικών ιατρών που πρόκειται να προκηρυχθούν στα περιφερειακά ιατρεία Καλλιθέας Σάμου, Συκαμνιάς-Αγιάσου-Σιγρίου-Κλειούς Λέσβου, Θύμαινας-Χρυσομηλιάς-Καρκιναγρίου Ικαρίας και Ψαρών Χίου και από μία θέση επικουρικού γιατρού στα περιφερειακά ιατρεία Ψαρών, Οινουσών, Φούρνων, Θύμαινας και Άη Στράτη.