AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Μαΐ 2015

Σαμιώτης ο νεώτερος καπετάνιος Α΄ στην Ευρωπαϊκή Ένωση!


Τον λένε Ανδρέα Πανταζή, είναι 29 χρονών και έχει γεννηθεί στη Σάμο. Εδώ και λίγες ημέρες είναι ο μικρότερος σε ηλικία καπετάνιος Α΄, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πήρε με άριστα το πτυχίο του και συνεχίζει την καριέρα του στα ποντοπόρα εμπορικά πλοία.

Ο Αντρέας είναι γιος της γεννημένης στη Σάμο. Η μητέρα του Μαρί Λαγού έχει καταγωγή από τον πατέρα της από τους Βουρλιώτες και από το Κάτω Βαθύ από τη μητέρα της (οικογένεια Σπύρου Κατσούλη).

Λόγω επαγγέλματος του πατέρα του-αξιωματικός του Στρατού, φοίτησε σε διαφορά σχολεία ανά την Ελλάδα, ωστόσο τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Σάμο.

Ο γεννηθείς το 1986 ανιψιός του γνωστού σεφ Ανδρέα Λαγού, αποφοίτησε το 2007 από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Κρήτης, και μάλιστα ως πρώτος από την τάξη του!

Στη συνέχεια, χάρη στις ικανότητές του και την αγάπη του για τη θάλασσα, αφοσιώθηκε στα ποντοπόρα εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία.

Περνώντας όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και απανωτά σεμινάρια, πήρε με άριστα το πτυχίο του πλοιάρχου Α΄, στις 24 Απριλίου 2015, από το Κ.Ε.Σ.Ε.Ν (Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού/Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Αθήνα).