AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαΐ 2015

Η Σάμος διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021!


Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι η Σάμος θα διεκδικήσει την υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  της Ευρώπης 2021!

Περισσότερα στοιχεία για την υποψηφιότητα θα δοθούν σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου.

Ήδη πάνω από 10 ελληνικές πόλεις έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους και ετοιμάζονται πυρετωδώς, με την ενεργή συμμετοχή και συμβολή των τοπικών κοινωνιών, για να ανταποκριθούν στους όρους και τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής πρόσκλησης.

Η προθεσμία κατάθεσης των σχετικών φακέλων υποψηφιοτήτων λήγει στις 23 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "είναι ένας υψηλός στόχος, κι ένα μεγάλο στοίχημα για το νησί μας.

Βασιζόμενοι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, σε όλους τους δημότες και τους φίλους της Σάμου, ξεκινάμε μια προσπάθεια συλλογική και υψηλή, ικανή να αναβαθμίσει το νησί μας στην Ευρώπη και τον κόσμο εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή.

Η συστράτευση όλων μας είναι αναγκαία
".