AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαΐ 2015

Τελευταίες παραστάσεις του "Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα" στις 9-10/5

Φωτογραφία: Νίκος Αγγελής

Ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου από την Θεατρική Ομάδα Σάμου οι παραστάσεις της κωμωδίας "Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα" της Josiane Balasko, σε διασκευή των Ρέππα - Παπαθανασίου.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ. Το έργο είναι κατάλληλο για θεατές από 16 ετών και άνω.


Λίγα λόγια για το έργο

Πίσω απ' τη θεότρελη, πραγματικά, κωμωδία καταστάσεων κρύβεται ένα φοβερό δράμα: αυτό της μοναξιάς. Της αποξένωσης. Έξι πρόσωπα πνίγονται στη δυστυχία τους. Έξι πρόσωπα προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να κάνουν παρέα, να ερωτευτούν. Όμως φαίνεται πως είναι αδύνατον. Τουλάχιστο, στη σημερινή μας κοινωνία. Πίσω απ' τη φαινομενική πλάκα, απ' την καθημερινή κουβέντα - χωρίς φτιασίδια και περίτεχνα ψιμύθια - κρύβεται πόνος. Ένας πόνος που όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμα πιο τραγικός. Κι όλα αυτά πίσω από μια γκροτέσκα μάσκα. Μια μάσκα που όλοι φοράμε για ν' αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές καταστάσεις της ζωής.

"Ο Άη Βασίλης…" είναι ένα έργο ανθρώπινο. Βαθιά ανθρώπινο. Θα σας διασκεδάσει με την ανάλαφρη γοητεία του. Αλλά όταν βγείτε από την αίθουσα θα σας μείνει, είμαι σίγουρος, και κάτι άλλο.


Οι συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση - διασκευή: Μ. Ρέππας - Θ. Παπαθανασίου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μανδουραράκης

Σκηνικά - φωτογραφίες: Νίκος Αγγελής

Ενδυματολογική επιμέλεια - φωτισμοί: Ειρήνη Άννη

Κονσόλα ήχου: Μαρία Άννη

Υποβολείο: Νάσια Καμπάκη

Μουσική επιμέλεια - ηχητικά εφέ - αφίσα - πρόγραμμα: Γιάννης Μανδουραράκης

Μακιγιάζ: Κέλλυ Κνίτη


Διανομή με σειρά εμφάνισης


Τερέζα: Άννα Μαρία Φισφή

Πιερ: Γιάννης Μανδουραράκης

Άντρας: Ηλίας Γιαννουλόπουλος

Νταγκαλάκοβα: Αλίκη Μαμουλή

Ζοζέτ: Χριστίνα Χαρτζανιώτη

Σου Έλεν: Γιώργος Τριπόδης

Φέλιξ: Χρήστος Μηνούδης

κα. Μορτέζ: Νάσια Καμπάκη

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς της παράστασης, όπως επίσης την Μαρία Ψυκάκου για τη δημιουργία του πίνακα "γυμνή γυναίκα χορεύει με γουρούνι", το κατάστημα "Οπτικόν" της Βίκης Γρύλλου, την επιχείρηση  "Sound Colors " του Γιώργου Κωνσταντινίδη και τον Στέλιο Κνίτη για την επί χρόνια αφιλοκερδή ενασχόλησή του με τα λογιστικά της ομάδας.