AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαΐ 2015

Πρωτοβουλίες του Δήμου Σάμου για τα αδέσποτα ζώα


Σε σειρά ενεργειών αναφορικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Σάμου, με στόχο την επίλυση αυτού του "χρόνιου και μεγάλου προβλήματος", όπως το χαρακτηρίζει.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή,

1) Συνέστησε το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, που, μεταξύ άλλων, ασχολείται με το θέμα των αδέσποτων.

2) Συζήτησε το θέμα στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όπου σε συνεργασία με εθελοντές προχώρησε στη δημιουργία προφίλ στο facebook, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προσφορά τροφών. Ήδη πολλοί εθελοντές έχουν προσφέρει τροφές για τα ζώα που φιλοξενούνται από φιλοζωικά σωματεία του νησιού.

3) Ζήτησε από όλα τα φιλοζωικά σωματεία να καταθέσουν τα απαραίτητα εκ του νόμου έγγραφα, προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει στον έλεγχο και την πιστοποίηση της επάρκειας των εγκαταστάσεων, ώστε προοδευτικά να δημιουργηθεί καταφύγιο ή καταφύγια στον Δήμο.

4) Απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ζητά, κατά παρέκκλιση, να οριστούν λιγότερες κτιριακές προϋποθέσεις για τις νησιωτικές περιοχές.

5) Προχώρησε στη σύσταση επιτροπής για την επικινδυνότητα των ζώων, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι δύο φιλοζωικών σωματείων, ενός εκπαιδευτή, ενός υπαλλήλου του Δήμου και ενός κτηνιάτρου.

6) Παράλληλα, έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό δράσεων ευαισθητοποίησης των ιδιοκτητών ζώων και εκδηλώσεων που θα αφορούν στη φιλοζωία και στην παροχή κινήτρων για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Δήμο Σάμου, "έχουν γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ της νομοθεσίας, η οποία ρητώς προβλέπει, επί ποινή πολύ αυστηρών διοικητικών προστίμων, ότι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση μη πιστοποιημένων καταφυγίων ζώων".