AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Μαΐ 2015

Επιστολή Γιώργου Κυριαζή προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας

Υπουργική παρέμβαση προκειμένου να λυθεί άμεσα, στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, το πρόβλημα της μεταφοράς εμπορευμάτων και της τροφοδοσίας των νησιών του Νομού ζητά με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Συγκεκριμένα, εξηγεί στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας ότι "για φέτος το πλοίο 'Μύκονος' το οποίο εκτελεί τη γραμμή Πειραιάς-Σάμος και τη γραμμή Σάμος-Καβάλα δεν φορτώνει τα φορτηγά ψυγεία και ξηρού φορτίου, αφήνοντάς τα στο λιμάνι του Πειραιά, εξ αιτίας κάλυψης του χώρου του γκαράζ και με φορτηγά τα οποία έχουν προορισμό άλλα λιμάνια στη γραμμή, παρόλο που νησιά όπως Σύρος-Χίος-Λέσβος εξυπηρετούνται και με άλλα πλοία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον προβληματικό εφοδιασμό της αγοράς και ειδικά την τουριστική περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες, αλλά και την καταστροφή των ευπαθών προϊόντων που παραμένουν στο λιμάνι", αναφέρει ο κ. Κυριαζής.

Προτείνει ως λύση "να φορτώνονται υποχρεωτικά όλα τα φορτηγά για Σάμο στο δρομολόγιο από Πειραιά,  καθώς είναι το τελευταίο λιμάνι του δρομολογίου, ανεξάρτητα αν το επόμενο δρομολόγιο του 'Μύκονος' είναι από Σάμο για Καβάλα, καθώς δεν υπάρχει άλλο πλοίο στην γραμμή από Πειραιά για Σάμο.

Επίσης για να λυθεί το τρέχον πρόβλημα που παρουσιάστηκε, μπορείτε να ζητήσετε  την παράκαμψη για Σάμο του πλοίου 'Αριάδνη' που έχει προορισμό τη Χίο".