AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο σχολικός διαγωνισμός επίλυσης σκακιστικών ασκήσεων!


Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου "Μέλισσος" διοργάνωσε πριν από λίγες μέρες τον 1ο Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων.
 
Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 36 μαθητών από διάφορα σχολεία του νησιού (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε δύο σχολεία. Στο Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου οι μαθητές της ανατολικής Σάμου και στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου οι μαθητές της δυτικής Σάμου.

Στους διαγωνιζόμενους δόθηκαν 12 ασκήσεις με προβλήματα δύο κινήσεων (δηλαδή ο λευκός κάνει ματ στη δεύτερη κίνησή του όσο καλά και αν αμυνθεί ο μαύρος), ενώ μπορούσαν να κινούν τα κομμάτια πάνω στη σκακιέρα σχηματίζοντας τις θέσεις των ασκήσεων.

Μετά τη διόρθωση των γραπτών των διαγωνιζόμενων, η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

1η θέση: ισοβάθμησαν οι Διαμαντάκος Σωτήρης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, Δελαβέρης Μανώλης από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου, Πανούσου Αγγέλα από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου και Χατζηνικολάου Μανώλης από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου με 12 βαθμούς  καθένας.

2η θέση: Σοφούλης Δημήτρης από το Δημοτικό Σχολείο Όρμου Καρλοβάσου με 11 βαθμούς.

3η θέση: Τρόκα Άγγελος από το Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου με 10 βαθμούς.

Δείτε φωτογραφίες από τον 1ο Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων στη Σάμο!






























Ο Αντώνης Τσολομύτης, πρόεδρος του συλλόγου "Μέλισσος" και ο Νίκος Ροκοπάνος, γραμματέας του συλλόγου ευχαριστούν τον διευθυντή του Γυμνασίου Καρλοβάσου κ. Γιάννη Σοφούλη και τον διευθυντή του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου κ. Βαγγέλη Τσεσμελή που διέθεσαν από μια αίθουσα στα σχολεία τους για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, τους εκπαιδευτικούς κ. Καρύδα Αλέξανδρο, Σαμψωνίδη Ανέστη, Χατζή Δημήτρη (από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου) και Δρίτσα Δημήτρη (από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου) που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επιτήρησης και τον Πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι και εκπαιδευτικό κ. Νίκο Μενδρινό που ευγενικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους για βοήθεια για την διοργάνωση ενός τέτοιου σχολικού διαγωνισμού στο Νησί μας και που επέλεξε τις ασκήσεις του διαγωνισμού.

Επίσης συγχαίρουν τους νικητές για την επιτυχία τους αλλά και όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και εύχονται να τους ξανασυναντήσουν σε κάποιο από τα επόμενα σκακιστικά δρώμενα.