AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαΐ 2015

Ενημέρωση για τα αυτοκόλλητα νόμιμης λειτουργίας των ενοικιαζόμενων δωματίων

 

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας που αντικατέστησε τους τιμοκαταλόγους πόρτας. Πιο συγκεκριμένα γνωστοποιεί τα εξής:

Από την 1η Απριλίου 2015 και εφεξής τα τουριστικά καταλύματα υποχρεούνται να επικολλούν σε κάθε δωμάτιο αυτών, ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός μητρώου τουριστικών επιχειρήσεων (Μ.Η.Τ.Ε) και η επωνυμία της επιχείρησης.

Το ανωτέρω αυτοκόλλητο θα έχει ετήσια ισχύ και θα εκδίδεται σε αριθμό αντιτύπων ίσο με τον αριθμό των δωματίων του τουριστικού καταλύματος, σύμφωνα με το ειδικό σήμα λειτουργίας του. 

Κάθε αντίτυπο θα φέρει ειδική θεώρηση και αύξοντα αριθμό εκδόσεως σε συνάρτηση με τον αριθμό των δωματίων του τουριστικού καταλύματος.

Το προβλεπόμενο αυτοκόλλητο θα χορηγείται κατόπιν προηγούμενης αίτησης του επιχειρηματία .

Επιπροσθέτως, στο άρθρο 7 του ν.4276/2014 προστίθεται παράγραφος 21 με το εξής περιεχόμενο:

21. Στο φορέα επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τουριστικό κατάλυμα το οποίο δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωση εφοδιασμού του ειδικού αυτοκόλλητου, όπως προβλέπεται στην παρ.6 του άρθρου 2 του ν.4276/2014, επιβάλλεται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Τουρισμού πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ ανά τουριστικό κατάλυμα.
          
Οι επιχειρηματίες οφείλουν να προμηθευτούν το ειδικό θεωρημένο αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας το αργότερο έως 31 Μαΐου 2015.

Για πληροφορίες τα μέλη μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο και το τηλέφωνο του Συλλόγου, 2273023055, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 08:00 έως 15:00.