AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Μαΐ 2015

Εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών για τη διατροφή


Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας) διοργάνωσε τη Δευτέρα εκδήλωση στην πόλη της Σάμου με θέμα τη διατροφή και κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Μισιρλή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ομιλία του, η οποία συνδυαζόταν από προβολή διαφανειών παρουσίασε τι παρέχουν στο κοινό οι πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων, το πλέγμα διεθνών συμφωνιών και διεθνών προτύπων εγκρίσεων ουσιών (όπως τα ISO), τα χρηματιστήρια βασικών τροφών (όπως αυτό του Σικάγου) και τα εμπάργκο στα τρόφιμα.

Όπως τόνισε ο κ. Μισιρλής, "η κυριαρχία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγών (και κατανάλωσης), οι ανισότητες, και οι βίαιες μετατοπίσεις από την εύθραυστη πλέον συμβίωση των ειδών, αν δεν ανατραπούν το συντομότερο δυνατόν, θα οδηγήσουν σε καταστάσεις μακριά από την ισορροπία και σταδιακά - αλλά επώδυνα - στην εξαφάνιση της ζωής..."
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες κόσμου όλων των ηλικιών.

Από την Αγγελική Βαλεοντή-Δεμερτζή ακούστηκαν αποσπάσματα από τον κύκλο διηγημάτων του Σταύρου Κουτράκη "Το παραμύθι που στο τέλος μάτωσε" από το βιβλίο του "Παρακαλώ μη βρίζετε το φασισμό μου".

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά σπιτικά κεράσματα, ούζο, κρασί που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι τα μέλη της Π.Κ.Γ.Σ και με μουσική και τραγούδια από τους Γιάννη Λουλουργά (μπουζούκι), Σταύρο Κουτράκη (κιθάρα) και Διονύση Μαστρογιάννη (ακορντεόν).

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: