AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Μαΐ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Ας μην απαξιώνουμε το νησί"


Δύο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως κάτοικος της πόλεως Σάμου επισημαίνει, σε επιστολή που απέστειλε στο My Samos Blog, ένας από τους αναγνώστες του ιστολογίου μας. Προτείνει ο ίδιος και συγκεκριμένες λύσεις, ώστε να βελτιωθεί η επί μέρους άσχημη εικόνα στην όψη της πόλης, ειδικά τώρα που αρχίζει η τουριστική σεζόν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον εν λόγω κύριο (τα στοιχεία του είναι στη διάθση του ιστολογίου μας, αλλά ο ίδιος δεν επιθυμεί να κατονομαστεί):

"Πρώτο πρόβλημα είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά δίπλα από τα γήπεδα τένις και μπάσκετ στην παραλία.

Οι φωτογραφίες παρακάτω αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.


Σκουπίδια σε πολλά σημεία που αποτελούν εστία μόλυνσης, σκουριασμένο φωτιστικό σώμα στο έδαφος, περιττώμματα ζώων, σκουριασμένες και κάποιες κατεστραμμένες κούνιες.








Το νησί της Σάμου είναι πανέμορφο και πιστεύω ότι αδικείται όταν η παραλία και οι δομές της είναι παραμελημένες. Η παιδική χαρά είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη ειδικά το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο. Είναι κρίμα να μην μπορούν οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας σε αυτόν τον όμορφο χώρο ψυχαγωγίας. 

Προτείνω:

α) την περίφραξη του χώρου της παιδικής χαράς
β) τον τακτικό καθαρισμό της
γ) την απομάκρυνση της πλαστικής σίτας με τις μεταλλικές και άκρως επικίνδυνες βέργες που την στηρίζουν
δ) τη συντήρηση και χρώση των παιχνιδιών
ε) την τοποθέτηση του χλοοτάπητα ο οποίος είχε προγραμματιστεί να τοποθετηθεί μετά από την τσιμεντόστρωση.
   

Δεύτερο πρόβλημα είναι η μακρόχρονη παρουσία εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στο χώρο της παραλιακής οδού, όπως φαίνεται και στις επόμενες φωτογραφίες. 






Ο δήμος σε μια πολύ σωστή κίνηση τοποθέτησε αυτοκόλλητα για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων αυτών.

Από τον Δεκέμβριο όμως και μετά δεν τα απομάκρυνε, ως έπρεπε.

Προτείνω την άμεση απομάκρυνσή τους διότι αποτελούν εστία μόλυνσης και καταστρέφουν την όμορφη εικόνα της παραλιακής οδού.

Η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει και είναι κρίμα να απαξιώνουμε αυτήν την πανέμορφη γωνιά της Ελλάδος αφήνοντας τις δομές ασυντήρητες
" αναφέρει στην επιστολή του ο αναγνώστης του My Samos Blog.