AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Μαΐ 2015

Πανελλήνια και διεθνής αναγνώριση για το Φεστιβάλ "Ηραία - Πυθαγόρεια"!

Φωτογραφία: My Samos Blog

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών μπαίνουν από φέτος οι γιορτές των αρχαίων Ηραίων του Φεστιβάλ "Ηραία – Πυθαγόρεια" που διεξάγονται τον Αύγουστο στη Σάμο!

Όπως τονίζεται στο σκεπτικό της απόφασης για την παροχή της αιγίδας από τη πλευρά της UNESCO, "Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στηρίζει τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, Ηραίον και Πυθαγόρειο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και στην προώθηση του εθελοντισμού, αξίες και ιδεώδη, που συνάδουν με τις προτεραιότητες της UNESCO".

Εκπρόσωποι της UNESCO πιθανότατα θα παρευρεθούν τις ημέρες των εκδηλώσεων στη Σάμο.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών πέρα από  την παροχή της αιγίδας για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, θα συμμετέχει με γυναίκες Ολυμπιονίκες στον Αγώνα Δρόμου Γυναικών που θα γίνει από το Ηραίον στο Πυθαγόρειο την Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με τον Δήμο Σάμου, "οι δύο αυτές πολύ σημαντικές αναγνωρίσεις για το Φεστιβάλ που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια του νησιού μας δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν αξιοποιούμε τη δύναμη των μύθων, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. 

Παράλληλα, ο Δήμος δημιουργεί μια σειρά εκδηλώσεων με βάση τον εθελοντισμό, που πέρα από τη σημαντική πνευματική προσφορά, εξασφαλίζουν προβολή και διαφήμιση και λειτουργούν σαν πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών".